Snookeraar O'Sullivan is boer geworden

Snookeraar Ronnie O'Sullivan werkt tegenwoordig als vrijwilliger op een boerderij. De wereldkampioen doet dit als een soort therapie tegen de demonen in zijn hoofd zoals hij het zelf noemde.

In mei kondigde O'Sullivan aan een pauze van zes maanden in te lassen omdat hij het snooker beu was en om meer tijd met zijn kinderen door te brengen. Zijn geplande rentree in oktober in China ging echter niet door en begin november zette hij definitief een punt achter snookerseizoen 2012-13 om zijn persoonlijke problemen op te lossen.

"Op de boerderij zijn er schapen, varkens, koeien, kippen, paarden en ik heb steeds groene rubberlaarzen aan", aldus O'Sullivan in The Sun. "Ik kom rond 8 uur aan op de boerderij, loop dan een mijl of drie-vier in het bos en werk daarna zes uur. Het is vooral handenarbeid zoals de grote hooibalen halen om de dieren te voederen. Ik heb al de varkensstallen uitgemest waarbij ik het hek naar beneden haal en het vuil in vaten vul en de modder opkuis."

"Ik had een doel nodig om 's morgens uit mijn bed te komen. Maar ik wou geen stress want stress zorgde ervoor dat ik me terugtrok uit de snookerwereld. Daarom heb ik gekozen voor een onbetaalde job. Het is het tegenovergestelde van wat ik meemaakte in snooker en het maakt me erg gelukkig."