Vijftien jaar cel geëist voor wurgen echtgenote

Tegen een 53-jarig man uit Maarn is woensdag vijftien jaar cel geëist voor de moord op zijn vrouw in juni in hun woning. Het Openbaar Ministerie in Utrecht beschuldigt de man ervan dat hij zijn echtgenote, die van hem wilde scheiden omdat hij vreemd was gegaan, eerst heeft geslagen met een breekijzer en haar daarna heeft gewurgd.

De man belde destijds zelf de politie met de mededeling dat hij een moord wilde aangeven. Hij wilde in een onopvallende politieauto op een bepaalde plek worden opgehaald. Na zijn aanhouding weigerde de man te zeggen wie hij was en wie er zou zijn gedood. Via zijn telefoon wist de politie echter zijn identiteit te achterhalen. Agenten troffen vervolgens in zijn woning het levenloze lichaam aan van de vrouw.

De verdachte verklaarde dat zijn echtgenote hem tergde en dat hij soms een punt kon bereiken dat hij ?door het lint ging'. Dat zou ook zijn gebeurd toen hij zijn vrouw doodde.

De officier van justitie denkt dat de man in de nacht een breekijzer en handschoenen uit de schuur heeft gehaald en zijn vrouw in haar slaap heeft overvallen. De slagen die hij haar toebracht waren niet dodelijk. Later wurgde hij haar echter.