Josh Brolin ook gecast voor Sin City 2

De cast van Sin City was destijds al van ongekende klasse, maar zijn Frank Miller en Robert Rodriguez in staat om ons voor een tweede keer te verbluffen met een uitzonderlijke namenlijst? Gisteren lazen we dat Joseph Gordon-Levitt is toegevoegd aan de cast van Sin City: A Dame to Kill for, maar aan die lijst zijn nu twee namen toegevoegd.

Josh Brolin is er een van. We kennen hem vooral van No Country for Old Men en MIB: III. Hij speelt ook in de jaren '40 gangsterfilm Gangster Squad die deze week in première gaat. Josh Brolin zal de rol van Dwight op zich nemen. De rol die in de eerste film werd gespeeld door Clive Owen. Dwight's verhaal in A Dame to Kill for is in feite een prequel. Eén waarin hij wordt opgespoord door Ava Lord, de enige vrouw waar hij ooit van heeft gehouden. Dwight komt in de goot terecht en krijgt een ander gelaat later in zijn leven, vandaar dat er van acteur is gewisseld. "Dwight is een constante factor in de Sin City-serie en A Dame to Kill for is een bepalend hoofdstuk in zijn leven," aldus Robert Rodriguez en Frank Miller. "We kijken uit naar Brolins uitvoering van Dwight."

Naast Brolin zien we ook de wat minder bekende Christopher Meloni als politieagent. Een rol waarbij zijn jarenlange ervaring in de Law & Order franchise ongetwijfeld van pas komen. Met deze namen toegevoegd ziet de cast er momenteel als volgt uit: Josh Brolin, Gordon-Levitt, Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson, Christopher Meloni, Jamie King, Dennis Haysbert and Jamie Chung. 

Sin City: A Dame to Kill for

Sin City: A Dame to Kill for wordt in Nederland op 2 januari 2014 verwacht. Nog even geduld dus.