Transformers 4 is begin van trilogie

Regisseur Michael Bay bevestigt dat Transformers 4 niet het einde is. Sterker nog, de film is de start van een nieuwe trilogie, zo laat Bay weten.

Naast het nieuws dat er dus nog drie Transformers-films gaan komen schrijft de regisseur verder op zijn blog dat naast Mark Wahlberg een nieuwe naam noemt. "Ik heb net (...) Jack Reynor ingehuurd. Hij is een Ierse jongen die naar Amerika kwam met maar dertig dollar op zak. Behoorlijk gewaagd. Serieus, wie dat dat? Hoe dan ook, ik ontdekte hem in een kleine Ierse film genaamt What Richard Did. Deze knul is het echte werk." Reynor gaat in Transformers 4 de racewagenrijdende vriend van Wahlbergs nog niet gecaste dochter spelen.

"Transformers 4 wordt geen reboot", zo laat Bay verder weten. "Dat wordt op internet veel gezegd. De film speelt zich exact vier jaar af na de oorlog in Chicago." Hiermee doelt Bay op het gevecht in Transformers 3 waar de straten van de stad worden vernietigd. "Het verhaal neemt een zeer natuurlijke wending, wat ook de reden is dat we een compleet nieuwe cast hebben. Deze Transformers gaat heel anders aanvoelen dan de vorige drie. We richten ons op de start van een nieuwe trilogie."

De film Transformers 4 verschijnt op 26 juni 2014 in de bioscoop.