Blind: "Misschien kan ik heel lang blijven"

Daley Blind heeft een aflopend contract bij Ajax. De gesprekken tussen club en speler zijn nog niet geopend waardoor een vertrek in de lucht hangt.

Blind is bezig aan zijn beste seizoen bij Ajax en heeft onder trainer Frank de Boer een vaste basisplaats. Desondanks is er nog geen gesprek geweest over een eventueel nieuw contract. "Of een vertrek ondenkbaar is? Ondenkbaar is een groot woord. Iedereen weet dat Ajax in mijn hart zit. Misschien kan ik heel lang blijven, maar zekerheden zijn er nooit."

Na de verloren wedstrijd in de Johan Cruijff Schaal kreeg Blind veel kritiek te verwerken. "Het was niet de eerste tegenslag in mijn carrière. Ik heb de knop snel omgezet. Ben hard blijven werken. En ik weet wat ik wil. Ik heb nooit getwijfeld aan mijn eigen kwaliteiten. Uiteindelijk kom je er mentaal sterker uit. Dat is gelukt en daar ben ik ook trots op."

Dat Blind de knop omzette was duidelijk. Zijn spel werd met de week beter en dat viel ook bondscoach Louis van Gaal op. Hij haalde hem bij de voorselectie van het Nederlands elftal voor het duel met Duitsland. "Oranje halen blijft natuurlijk in je achterhoofd zitten. Dat is fantastisch. De selectie van het Nederlands elftal halen is geen doel. Ik wil mijn niveau uit de eerste seizoenshelft weer halen. Dat is wel een écht doel. Dat kan als ik mijn eigen spel speel", aldus Blind tegenover Voetbal International.