Meer dan 83 miljoen dollar geïnvesteerd door Kickstarter aan gameprojecten

Kickstarter heeft een hoop gegevens van het jaar 2012 naar buiten gebracht. Zacht gezegd mogen we concluderen dat gamers wereldwijd diep in de buidel tasten als het om toekomstige projecten van hun favoriete hobby gaat.

Over heel 2012 zijn er 2.796 Kickstarter-projecten gelanceerd die iets met gaming te maken hadden, waarvan er nog niet de helft succes was: 911 in totaal. In totaal hebben 1.378.143 gamers zo'n 83.144.565 dollar geïnvesteerd in de projecten op de website.

De categorie games was de op één na succesvolste categorie op de website en belandde daarmee achter de categorie kunst. Daarnaast heeft het veel meer investeerders weten te krijgen dan rivalen film en video; die categorie moest het doen met 647.361 man.

Dit goede nieuws staat wel in de schaduw van wat slechter nieuws. Hoe lucratief de business ook lijkt, de categorie gaming heeft wel het hoogste percentage gefaalde projecten. Ook heeft het een hoop succesvolle projecten gekend die lang niet zo veel geld nodig hadden dan er gedoneerd is.

Een van de hoogtepunten voor Kickstarter op het gebied van gaming zijn ongetwijfeld DoubleFine's project, dat ervoor heeft gezorgd dat de drempel om geld te werven op Kickstarter werd verlaagd. Andere hoogtepunten zijn de Ouya met 8,6 miljoen dollar en Project Eternity met 4 miljoen opgehaalde dollars.