Gabe Newell geeft details over de Steam Box

Valve-baas Gabe Newell heeft een interview gegeven met website The Verge. in dit gesprek is hij dieper ingegaan op de eerder aangekondigde Steam Box, de nieuwe gameconsole die het bedrijf heeft ontwikkeld.

Een van de dingen die Newell in het interview aangeeft is dat de Steam Box vergelijkbaar gaat worden met verschillende computermodellen. Er komen dus verschillende versies van de Steam Box op de markt. Ook zal het mogelijk zijn om de console zelf aan te passen al is nog niet duidelijk welke onderdelen daadwerkelijk vervangen kunnen worden.

Newell bevestigt ook dat de Steam Box gaat draaien op Linux. Wel laat het bedrijf gamers de mogelijkheid om alsnog zelf Windows te installeren. Valve staat ook open voor eigen versies van de Steam Box van andere bedrijven. Valve heeft volgens Newell ook de mogelijkheden voor motion controls uitgeprobeerd, maar zij konden geen manieren vinden om spellen hiermee fundamenteel beter te maken. Er zal dus geen Kinect- of Move-variant op de Steam Box komen.

De Steam Box komt nog dit jaar uit. De precieze prijs en releasedatum zijn nog niet bekend. De verwachting is dat Valve de Steam Box of op de Game Developers Conference eind maart of op de E3-beurs begin juni zal gaan tonen.