SP'er Gesthuizen 'Engel van het Jaar'

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is door de jongerenorganisatie van de ChristenUnie Perspectief uitgeroepen tot Engel van het Jaar 2012. Gesthuizen krijgt de prijs vanwege haar inzet voor een 'menswaardig asielbeleid'. Dat laat Perspectief maandag weten.

De ChristenUnie-jongeren vinden dat Gesthuizens inzet voor de positie van uitgeprocedeerde asielzoekers 'nadrukkelijk' in het oog springt. Zo heeft zij in de Tweede Kamer meerdere malen aandacht gevraagd voor de positie van asielzoekers, stelt voorzitter Maarten van Ooijen. Dat zij daarbij een motie van afkeuring indiende tegen verantwoordelijk staatssecretaris Fred Teeven (VVD), toont in ieder geval haar 'enorme betrokkenheid en hart voor dit onderwerp', aldus Van Ooijen.

De 'Engel van het Jaar-award' van Perspectief is een prijs voor politici die zich inzetten voor christelijke idealen, maar zelf geen lid zijn van een christelijke partij. Eerdere winnaars van de prijs zijn VVD-coryfee Hans Wiegel, PVV-Kamerlid Fleur Agema en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA). De prijs wordt maandagavond uitgereikt in Amersfoort.


SP'er Gesthuizen ?Engel van het Jaar' (Foto: Novum)