Hercules zendt huurling Sarpong terug naar Sociedad

Hercules Alicante stuurt Jeffrey Sarpong terug naar Real Sociedad. De Spanjaarden hebben besloten de huurconstructie van de oud-Ajacied per direct te beëindigen, meldt de club maandag. Sarpong zou eigenlijk tot het einde van het seizoen gehuurd worden, maar Hercules maakt wegens gebrek aan perspectief een einde aan het verblijf van de middenvelder.

De 24-jarige Sarpong slaagde er bij de nummer laatst van de Segunda Division niet in een vaste plaats te veroveren. Hij kwam tot zes optredens in de basis en evenzovele invalbeurten. Geleidelijk aan raakte Sarpong buiten beeld. In de maand december mocht hij slechts tweemaal opdraven.

Sarpongs carrière dreigt in het slop te raken. De Amsterdammer, die als jeugdspeler van Ajax nog in de belangstelling stond van Chelsea, kwam ook de afgelopen jaren bij Real Sociedad maar sporadisch aan de bak. Sinds zijn overstap in de zomer van 2010 mocht hij slechts tweemaal in de basis beginnen. Eerdere uitleenbeurten bij NEC en NAC waren ook niet bijster succesvol voor Sarpong, die tot vijftien duels in de hoofdmacht van Ajax kwam.