Stam gaat technische staf Ajax versterken

Jaap Stam gaat vanaf komende zomer aan de slag bij Ajax. Voor de oud-prof ligt in Amsterdam een contract voor drie seizoenen klaar, meldt Ajax maandag. Stam wordt assistent van trainer Frank de Boer en neemt bovendien de training van de verdedigers van de jeugd, de beloften en het eerste elftal op zich.

De 40-jarige Stam deed de afgelopen jaren al ervaring op als assistent-trainer bij PEC Zwolle, onder Art Langeler. Vorige week werd bekend dat het succesvolle duo de huidige nummer veertien van de Eredivisie gaat verlaten. In mei wees Stam een aanbieding van zijn voormalige club Ajax nog van de hand en prefereerde hij een langer verblijf in Zwolle.

De Kampenaar is bekend met Ajax, want in 2006 en 2007 kwam hij in totaal tot 31 competitieduels voor de Amsterdamse club. De ex-international speelde in oktober 2007 in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen zijn laatste duel als profvoetballer. Stam diende in zijn imposante loopbaan ook onder meer Lazio Roma, AC Milan, Manchester United en PSV.

Stam wordt naast Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman de derde assistent van De Boer, met wie hij jarenlang in het Nederlands elftal centraal achterin een betrouwbaar duo vormde.