Oerlemans blij met Engels succes Sterren Springen

Reinout Oerlemans is tevreden over de kijkcijfers van de eerste uitzending van Splash! Zaterdag keken 6,3 miljoen mensen naar de Engelse versie van Sterren Springen. Splash! was hiermee in Engeland volgens hem het best bekeken programma van de dag.

"We zijn ontzettend blij met het succes van Sterren Springen in Engeland", laat producent Reinout Oerlemans in een verklaring weten. "Het blijft prachtig om in een van de belangrijkste tv-landen zo'n show te maken. Erg inspirerend om daar te kunnen werken. Toen ik zondagochtend terugvloog vanuit Engeland was ik erg trots toen ik van ITV de kijkcijfers doorkreeg."

De eerste aflevering van Sterren Springen trok in augustus in Nederland nog 1,4 miljoen kijkers, en was het populairste entertainmentprogramma van de dag. Tijdens opnames en trainingen voor het SBS-programma, waarin bekende Nederlanders van de duikplank springen, raakten verschillende kandidaten gewond. Zo belandden onder anderen Kimberley Klaver, Emile Ratelband en Patty Brard in de lappenmand.

Eyeworks verkocht het format van Sterren Springen ook al aan de Verenigde Staten. Oerlemans schatte eerder dat sterren straks in vijftig landen van de duikplank gaan. "Volgens mij is een Nederlands programma nog nooit zo snel aan zoveel landen verkocht", zei de tv-maker tegen De Telegraaf.