Nvidia maakt eigen handheld voor games

Fabrikant van videokaarten Nvidia komt in het tweede kwartaal van 2013 met een eigen handheld voor games die draait op Android 4. Onder de codenaam 'Project Shield' hebben ze vlak voor de start van de CES in Las Vegas het product aangekondigd.

Project Shield omvat een controller met daaraan een tablet welke dichtgeklapt kan worden. Het scherm is 5" en ondersteunt resoluties tot 720p. De knoppen zijn zoals we mogen verwachten: analoge sticks die klikbaar zijn, een dpad, een home-button, analoge triggers en gekleurde facebuttons.

Eén van de belangrijkste punten van Project Shield is de grafische Tegra 4-chip van Nvidia zelf. Deze chip is de volgende generatie mobiele chips en volgt Tegra 3 op welke onder andere in de Asus Transformer Prime zit en in Ouya komt.

Naast gamen vanaf het apparaat zelf moet het ook mogelijk worden om vanaf je pc te streamen. Zo zou je in theorie al je Steam-games moeten kunnen spelen. De stream-functie is vergelijkbaar met hoe Wii U games vanaf de console naar de controller stuurt.

Wanneer we precies met deze nieuwe handheld kunnen spelen en hoeveel we er voor moeten neerleggen is op dit moment nog niet bekend. In de onderstaande video kun je zien hoe het apparaat is opgebouwd en zien we ook wat gameplaybeelden van een Mech-game.