[Dakar] De Rooy: "Een fantastische special"

Gerard de Rooy boekte gisteren zijn tweede etappezege in de Dakar Rally. Daardoor verstevigde hij zijn leidende positie in het algemeen klassement. Na afloop van de proef sprak De Rooy van "een fantastische special".

"Voor de trucks was dit een fantastische special: lekker vlot, mooi zand. Bij het waypoint dat niemand kon vinden, hebben wij ook een kwartier rondgereden. Robby Gordon, Erik Wevers, Erik van Loon: iedereen reed daar door elkaar", liet De Rooy weten.

Hij vervolgt: "We hadden vrij vlot in de gaten dat we er links uit moesten. Hans Stacey reed met ons mee; die heeft daar veel tijd gewonnen. Helaas heeft hij die tijd later weer verloren. Kort voor het einde van de proef viel onze dieseldruk weg en konden we niet harder dan 80 kilometer per uur in plaats van 140. We hadden dus nog meer tijd kunnen pakken."

Stacey eindigde op maar liefst 25 minuten achterstand van De Rooy in de achterhoede. "Op 50 kilometer voor de finish kwamen we bij een rivierbedding. Ik reed in het spoor van Gerard toen de rand van de bedding wegzakte bij mijn voorwiel. Daardoor zakte ik scheef in de rivierbedding. We hingen daar een beetje onhandig op half zeven, maar Miki Biasion kon ons snel weer recht trekken", legt Stacey uit.

"We hebben daar een half uurtje verloren. Dat is jammer, want die win je niet zomaar terug. Zonder dat akkefietje had ik de etappe waarschijnlijk gewonnen. Het is me blijkbaar niet gegeven", aldus de nummer twee van vorig jaar bij de trucks.