Bloomberg haalt uit naar NRA

Burgemeester van New York Michael Bloomberg heeft kritiek geuit op de machtige wapenlobbygroep NRA nadat drie politieagenten waren neergeschoten. Een van de schutters werd door een agent doodgeschoten.

"De afgelopen weken hebben we sommige mensen horen zeggen dat het enige wat een slechterik met een wapen kan stoppen de juiste persoon met een wapen is", aldus Bloomberg. "Maar soms wordt de juiste persoon neergeschoten, en soms wordt diegene gedood."

Politieagent Juan Pichardo werd donderdag in zijn dijbeen geschoten bij het autobedrijf van zijn familie. Hij was op dat moment niet aan het werk. Een uur later raakten twee agenten in burger gewond toen iemand het vuur opende in een metrostel. Een van de agenten schoot terug en doodde de schutter.

Bloomberg is een van de felste critici van het voorstel van de NRA om schietpartijen op scholen zoals die in Newtown te voorkomen door gewapende bewakers bij elke school in de VS te plaatsen. De schietpartij op de basisschool in Newtown kostte vorige maand aan twintig kinderen en zes volwassenen het leven.

Vorig jaar werden twaalf agenten in New York neergeschoten. Allen overleefden hun verwondingen.