Runescape wordt twaalf en viert feest

Wie is er niet mee opgegroeid: Runescape. Op 4 januari 2001 zag de browsergame voor het eerst het levenslicht en twaalf jaar later draait de game nog steeds. Speciaal voor het 12-jarig bestaan van de game, heeft de developer enkele verrassingen voor ons in petto voor 2013.

Design Director Mark Ogilvie geeft aan dat ze grootse plannen hebben voor 2013. Zo wil het bedrijf onder andere de game op HTML5 laten draaien. Daarnaast gaan er waarschijnlijk twee nieuwe skills bijkomen samen met een Grandmaster-level quest, rework voor de Construction-skill, een verbeterd grouping system en de mogelijkheid om je interface aan te passen.

Niet alleen is het 12-jarig bestaan een mogelijkheid om naar de toekomst te kijken, maar ook om kort terug te blikken op de afgelopen jaren. In de afgelopen twaalf jaar zijn er meer dan 200 miljoen accounts aangemaakt, 486 miljoen uur aan gametime gerealiseerd en 3,2 miljard mensen omgebracht. Dat gaat dus lekker. 

“2012 was filled to the brim with game updates both large and small. Last year saw flurries of graphical reworks of the popular areas of the game, bigger and better boss monsters, an overhaul of the combat system, new starting areas as well as the challenging task of introducing voice acting into the game.

For me, the highlight of the year was undoubtedly witnessing the creation of the 200th million RuneScape account, which secured the game’s place as the most played online game of all time. But 2013 is going to be even better.”