Rukkende bankrover opgepakt

De politie van Seattle heeft weinig moeite gehad om een bankovervaller in de boeien te slaan. De beste man liet de volgende dag en plein publique zijn paarsgepunte lans door zijn knuisten gaan.

De rukker stapte op Oudjaarsavond een bank binnen en liet een medewerker een briefje zien met daarop de boodschap dat hij een bom bij zich had en geld wilde. De bankmedewerker gaf hem wat centjes en de overvaller taaide af.

Rond half een op Nieuwjaarsdag rinkelde de telefoon bij de plaatselijke politie. Bij de ingang van een autohandelaar was een man de hand aan zichzelf aan het slaan, of, zoals de verklaring luidt: "Hij had een fijne tijd met zichzelf."

De wouten, die massaal waren uitgerukt na de melding, herkenden de rukker echter als de man die de vorige dag een bank had overvallen. De beste man ontkende echter dat hij aan het voorhuidjoggen was geweest. Nee, hij was slechts bezig geld op te bergen in zijn broek.

Helaas voor hem zaten zijn zakken en schoenen vol bankbiljetten. Ook leek hij als twee druppels water op de bankrover op de bewakingsbeelden. De bankrukker, die inmiddels de 'Handsy Bandit' is gedoopt, zit momenteel vast op verdenking van het plegen van een bankoverval.