Dutch StarCraft League binnenkort van start

Op 8 januari gaat de eerste editie van de Dutch StarCraft League van start. De voorselectie duurt van januari tot en met maart en uiteindelijk moeten de 64 beste spelers het gaan uitvechten in StarCraft II. De laatste acht moeten het tegen elkaar opnemen onder toeziend oog van publiek en kijkers over de hele wereld.

Ook teams kunnen meedoen aan het toernooi. De wedstrijden voor teams beginnen in maart. Er mogen vijf tot tien gamers in een team zitten en de vier beste teams zullen elkaar ontmoeten in de finale, waar ook zij in bijzijn van het publiek tegen elkaar gaan strijden.

De winnaars kunnen een grote zak geld of hardware mee naar huis nemen, maar alle prijzen worden pas later bekendgemaakt. Iedereen maakt kans op prijzen, ook als je niet de nummer 1 bent. Er zijn namelijk ook speciale awards zoals de Pimpest Play Award.

De qualifiers en wedstrijden worden allemaal online gespeeld en professionele casters gaan de wedstrijden voorzien van Engels commentaar. Het hele tournament is te volgen via Twitch.tv. Voor meer informatie kun je naar de site van de Dutch StarCraft League gaan. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de qualifiers en deelname is gratis.