Gemeente werft personeel op The Voice-wijze

De gemeente Hollands Kroon is bezig trainees te werven op de wijze van The Voice of Holland. In totaal wil de gemeente zo zes mensen aannemen, die 1 maart moeten beginnen.

Over anderhalve week begint de eerste selectieronde in het gemeentehuis van Wieringermeer, waarbij de directie van de gemeente plaatsneemt op de befaamde rode draaistoelen. Elke kandidaat krijgt twee minuten de tijd zich te presenteren. Als de stoelen zich omdraaien, dan is de kandidaat door naar de volgende selectieronde, de 'bootcamp'. In totaal kunnen maximaal 48 kandidaten door.

De bootcamp vindt in de eerste week van februari plaats. In groepen van wisselende samenstelling voeren kandidaten twee opdrachten uit. Na de daaropvolgende selectie zijn nog twaalf kandidaten over, die in de tweede week van februari een presentatie geven voor een groep 'selecteurs'. Na deze presentatie vinden er drie selectiegesprekken plaats, waarna de zes kandidaten worden geselecteerd die 1 maart met het traineeprogramma mogen beginnen.

Het traineeprogramma duurt twee jaar. Overigens is de reactietermijn inmiddels verlopen.