FOK!filmtip van de dag: Requiem for a Dream

Dagelijks worden er meerdere films uitgezonden, maar welke film is nou het bekijken waard? De FOK!film redactie voelt zich geroepen om de mede-FOK!kers te helpen met het antwoord op de bovenstaande vraag, de tip van vandaag is: Requiem for a Dream.

Vandaag? Eigenlijk spreken we hier al over zondag, deze ijzersterke film wordt namelijk om 00:10 uur uitgezonden op Canvas (= reclame vrij!). Dit deprimerende verhaal gaat over de jonge, drugsverslaafde Harry (Jared Leto) die samen met zijn maatje Tyrone (Marlon Wayans) en zijn vriendin Marion (Jennifer Connelly) voet aan de grond probeert te krijgen in de lokale drugsscene. Met de inkomsten die er uit deze onderneming voortvloeien, hoopt Harry om samen met Marion een modezaak te kunnen openen. Tyrone droomt er op zijn beurt van om van het straatleven af te zijn en zodoende z'n moeder trots te maken.

Ondertussen raakt de moeder van Harry, Sara (Ellen Burstyn), langzaam maar zeker verslaafd aan dieetpillen die ze slikt nadat ze een telefoontje heeft gekregen dat ze deel mag nemen aan een TV show. Ze wilt kosten wat het kost weer in d'r rode jurk passen die ze droeg op het meest trotse moment uit haar leven: Harry z'n diploma uitreiking. Mocht je ooit van plan zijn om op regelmatige basis harddrugs te gaan gebruiken, dan is dit de film die je van dit idee af gaat helpen. Deprimerend en geniaal, gaat dat zien!