Getuige: "Mancini ging compleet door het lint"

Niet Mario Balotelli, maar Roberto Mancini was degene die het vuurtje aanwakkerde op de training van Manchester City. Dat zegt een anonieme ooggetuige tegen Goal.com. Manchester Cty gaat zelf een intern onderzoek instellen naar het incident rondom Mario Balotelli en Roberto Mancini. Goal.com kan echter al melden dat het Mancini was die voor controverse zorgde op het trainingsveld van The Citizens afgelopen donderdag.

Clash op Carrington
Balotelli en de City-manager werden diverse malen op foto vastgelegd terwijl ze bijna met elkaar op de vuist gingen. De selectie van City werkte op dat moment een oefenpartijtje af op het trainingscomplex Carrington, waaraan Mancini zelf ook meedeed. Getuigen hebben aan Goal.com verteld dat het Mancini was -en niet Balotelli- die de ruzie aanwakkerde.

De 22-jarige Balotelli moest in eerste instantie apart trainen en werd pas op een later moment toegelaten tot het trainingspartijtje. Mancini heeft de afgelopen weken al diverse malen zijn twijfels geuit over Balotelli en ook afgelopen donderdag bekritiseerde de trainer zijn landgenoot voortdurend. Aanhoudende aanwijzingen en kritiek zorgden ervoor dat de relatie tussen de twee tot het kookpunt steeg. De overige spelers van City begrepen hier ook niet veel van, aangezien Balotelli pas enkele dagen weer traint nadat hij geveld was met een virus.

Tackle op Sinclair
Toen Balotelli op een bepaald moment de bal verloor aan vleugelspeler Scott Sinclair, pakte de Italiaanse spits zijn ploeggenoot stevig aan. Hier was Mancini vervolgens niet van gediend en vloog hij zijn speler aan. Terwijl Mancini in het Italiaans en Engels vloekte en tierde, werden de twee door assistent-trainer Brian Kidd en keeperstrainer Massimo Battara uit elkaar gehaald. Balotelli verliet vervolgens het trainingsveld vol ongeloof.


Getuige: "Mancini aanstichter van ruzie met Balotelli" (Foto: Pro Shots)

Het beschamende incident werd op camera vastgelegd door fotografen die een goed zich op het trainingsveld hebben, dankzij een openbaar voetpad dat grenst aan het trainingscomplex van de landskampioen. Balotelli beende weg van het trainingsveld, maar stopte volgens getuigen nog wel voor wat handtekeningen, alvorens hij in zijn gecamoufleerde Bentley naar huis scheurde. "De spelers wisten niet wat ze zagen", zegt een anonieme ooggetuige tegen Goal.com. "Mancini ging compleet door het lint en Balotelli leek net zo verbaasd als zijn teamgenoten."

Mario's einde bij City lijkt nabij
De voorbije weken sprak Mancini veel over zijn pupil, maar de twee leken net op de goede weg. "Onze relatie is altijd goed, ook al begaat hij op een dag weer een fout", zei Mancini eerdaags tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik houd al vele jaren van hem, omdat we al lang samenwerken. Ik heb hem zien groeien, maar op professioneel vlak moet hij verbeteren. Ik heb Mario gezegd wat ik van hem verwacht."

De verhoudingen zijn inmiddels meer gespannen dan ooit en het lijkt er nu op dat Balotelli's dagen zijn geteld bij City. Vorige week meldde Goal.com al exclusief dat AC Milan een bod voorbereidt op de spits. De Italiaans international moet in San Siro de vervanger worden van Alexandre Pato, die donderdag bij Corinthians tekende.