Robben wil minder interlands spelen

Arjen Robben wil minder interlands gaan spelen voor Nederland. De blessuregevoelige aanvaller overweegt alleen belangrijke duels voor Oranje te spelen. Robben heeft in zijn loopbaan geen seizoen zonder blessures doorgemaakt. Ook 2012 stond voor de international in het teken van vallen en opstaan.

In december leek Robben terug te keren van een spierblessure, maar vlak voor zijn rentree kreeg hij last van zijn rug. Van die blessure is hij nu herstellende. Robben hoopt na de winterstop weer in actie te komen. De aanvaller van Bayern München is de blessures meer dan zat. Hij denkt er aan in de toekomst minder wedstrijden voor het Nederlands elftal te gaan spelen om zichzelf minder te belasten.

"De nationale ploeg en ik zijn in het verleden een ongelukkige combinatie geweest. Ik weet niet hoe het komt, maar op een of andere manier blijf ik bij Oranje tegen blessures oplopen", zei Robben tegenover TZ. "Begrijp me niet verkeerd. Ik ga niet bedanken voor Oranje, want uitkomen voor mijn land is voor mij nog een geweldige eer. Maar wanneer er een wedstrijd op het programma staat die niet al te belangrijk is, of wanneer we een drukke kalender hebben, kan ik wel eens het besluit gaan nemen om niet voor de nationale ploeg te spelen. Ik moet daar serieus over na gaan denken", aldus Robben.

Robben kwam tot dusver tot 63 interlands waarin hij zeventien keer scoorde.