Moord in brief aan Omroep West opgeŽist

De regionale zender Omroep West heeft een anonieme brief ontvangen van iemand die zegt een 80-jarige man uit Den Haag te hebben vermoord. De schrijver betuigt in de brief ook spijt richting de familie van het bejaarde slachtoffer, meldt Omroep West donderdag.

Het slachtoffer werd in juni gevonden in zijn huis aan de Falckstraat, vlak voordat hij op vakantie zou gaan. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

De brief is in slecht Nederlands opgesteld. "Nu wil zegen sorie voor vamilie", citeert de omroep uit de brief. De afzender stelt verder bang te zijn voor de politie. Omroep West heeft de brief aan het Openbaar Ministerie gegeven. Het Nederlands Forensisch Instituut zou de brief onderzoeken.

Ongeveer twee weken na de moord werd in Frankrijk een verdachte aangehouden in de zaak. Het ging om een 44-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Omroep West meldt dat de verdachte, Salah A., een ver familielid is van het slachtoffer. Zijn advocaat zou in de brief reden zien zijn cliënt voorlopig vrij te laten, omdat er mogelijk een andere dader is.