Michel Gondry's Mood Indigo

Voor fans van Michel Gondry wordt 2013 een mooi jaar. De liefhebbers kunnen zich nu al te goed doen aan de film The We and I, maar vooral Mood Indigo vraagt om aandacht in deze. Wat is deze? Nou, dit is een film die aan elke verwachting gaat voldoen als je van Michel Gondry houdt. De foto's die zijn vrijgegeven wekken al meteen een herkenbare en vertrouwde indruk van de klasse en stijl die Gondry eigen is.

Mood Indigo

Om het verhaal van Mood Indigo zo kort mogelijk toe te lichten: Het verhaal gaat over een vrouw met een ongebruikelijke ziekte. De nare bijkomstigheid is dat er een bloem groeit in haar longen. Dit is echter niet het resultaat van de ziekte, maar de oorzaak. Een ziekte die hier het dichtst bij in de buurt komt heet epidermodysplasia verruciformis of Lewandowsky-Lutz dysplasie. Maar we dwalen af. De cast van deze film zal je ook niet tegenvallen als je van arthouse houdt. Met Audrey Tautou (Amélie), Omar Sy (Intouchables), Alain Chabat (The Science of Sleep) en Romain Duris (The Beat that My Heart Skipped) mogen we toch leuke acteerprestaties verwachten.

Audrey Tautou

Daarnaast heeft Michel Gondry er ook voor gekozen om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen door middel van een kort filmpje. Verwacht geen panoramashots of iets dergelijks, maar laat je even meenemen in de creatieve geest van Gondry. Aan de muziek hoor je weer meteen zijn persoonlijke geluid, laten we hopen dat hij in Mood Indigo ons ook weer aangenaam kan verrassen.

Op 23 mei aanstaande mogen we Mood Indigo verwachten in Nederland.