Oud-voorzitter pedoclub bestookt met vuurwerkbom

De woning van oud-voorzitter van pedofielenvereniging Martijn, Marthijn Uittenbogaard, is tijdens de jaarwisseling bestookt met vuurwerk. Dat laat Uittenbogaard weten in een woensdag verzonden brief aan de overheid en Geert Wilders, waarin hij oproept tot beveiliging of cameratoezicht. De oud-voorzitter zegt bedreigingen aan zijn adres zat te zijn en aangifte te gaan doen.

Bij de woning van Uittenbogaard en zijn partner in Hengelo ontplofte volgens hem op oudejaarsavond een vuurwerkbom die aan de voordeur was bevestigd. Volgens de oud-voorzitter van de pedoclub ging het om 'een soort bomaanslag'. Toen Uittenbogaard hiervan melding maakte bij de politie werd hij naar eigen zeggen niet serieus genomen. De politie in Twente kon op korte termijn niet reageren.

Uittenbogaard laat weten de afgelopen jaren al tientallen malen het slachtoffer geworden van vernielingen en bedreigingen. Hij richt zijn oproep specifiek aan PVV-leider Geert Wilders omdat het merendeel van de bedreigers aanhanger zou zijn van de Partij voor de Vrijheid, aldus Uittenbogaard. Hij wil dat Wilders zich uitspreekt tegen het geweld aan zijn adres. Daarnaast wil hij net als de PVV-leider worden beveiligd, maar wel in mindere mate.

In juli bepaalde de rechtbank in Assen dat pedofielenvereniging Martijn verboden is. Het hoger beroep dat de vereniging daartegen instelde moet nog worden behandeld.