Mini Android-console komt naar Kickstarter

Bij een Android-gameconsole denken veel mensen gelijk aan de Ouya, die enkele maanden geleden ook op Kickstarter begon. Nu probeert het bedrijf PlayJam het met hun console Gamestick: een miniscule console die je in de HDMI-ingang van een tv kunt steken.

Het Engelse bedrijf maakt zich geen zorgen over de concurrent: "De bekendste Android-gameconsole is de Ouya. We vinden dat ook een geweldig product, maar wij zijn erin geslaagd om het design tot het uiterste te drijven: een console die net zo groot is als een HDMI-stick. Het kost 79 dollar, met controller."

De controller is verbonden met de console via bluetooth en heeft daarnaast ook een plekje om de console in op te bergen. Zo kun je de Gamestick gemakkelijk meenemen. Op dit moment is het bedrijf bezig met de laatste sample voordat ze de Gamestick kunnen produceren. PlayJam hoopt dat het doel van 100.000 dollar bereikt wordt zodat ze genoeg geld hebben voor de productiefase.

Als ze erin slagen om genoeg geld op te brengen moet de Gamestick op 13 april richting de kopers gaan. Meer informatie is te vinden op Kickstarter.