Disney Infinity combineert Just Cause en Minecraft

Een enorm project van Disney komt eraan. Disney Infinity wordt zelfs geen game meer genoemd, maar een 'gaming platform'. Het moet een sandbox-game worden met een open wereld die te vergelijken is met de Just Cause-games, gecombineerd met aspecten van Minecraft en LittleBigPlanet.

In deze wereld komen alle personages uit de films van Disney en Pixar samen. Bepaalde personages kunnen scheuren in auto's, vliegtuigen en zelfs tanks, en ze hebben hun eigen vaardigheden in gevechten. Daarnaast kun je ook dingen bouwen. Volgens Disney is het belangrijk dat spelers niet het gevoel hebben dat ze per se iets moeten doen wat ze niet willen doen. Het idee hierachter is om de manier waarop verhalen worden verteld in games te veranderen door alles aan de spelers over te laten.

Spelers moeten vanaf elk platform de game kunnen spelen: van alle consoles tot iPads en smartphones. Op de mobiele platformen lijkt de focus vooral te liggen op het ontdekken en rondlopen in de wereld. De mogelijkheid om zelf te bouwen lijkt vooralsnog alleen in de consoleversies te zitten.

Disney Infinity is verdeeld in twee modi. De playsets hebben thema's zoals bekende Disney-figuren en bevatten speelgoed, achtergronden, omgevingen en actiefiguren. Het is nog onduidelijk of Disney kant-en-klare levels met verhaallijnen gaat maken of dat de spelers dit allemaal zelf kunnen doen. De rumpus room is de tweede modus. Hierin kunnen spelers hun eigen wereld in elkaar zetten en verschillende playsets door elkaar gebruiken. Dit kan gaan van een enkele kasteel tot een enorm gedetailleerde stad.

Avalanche Software is de studio achter deze game en heeft al eerder aan Disney-games gewerkt zoals Toy Story 3: The Video Game. Ook zijn ze natuurlijk bekend van de Just Cause-reeks. Meer informatie komt later deze maand: er vindt binnenkort een conferentie plaats in Hollywood.