[Premier League] Southampton en Arsenal in balans

Southampton heeft in eigen huis Arsenal op een gelijk spel gehouden. Beide teams maakten geen indruk in een weinig enerverend duel.

Een volle speelronde op nieuwjaarsdag werd afgesloten door Southampton en Arsenal. Beide teams leken niet erg gemotiveerd om de fans op een mooie voetbalmiddag te trakteren. In een saai eerste half uur viel alleen het grabbelende keeperswerk van Arthur Boruc op. De Poolse doelman zag er bij verschillende momenten in de eerste momenten uit alsof hij champagne in zijn bidon had zitten. Gelukkig voor de thuisploeg liep het allemaal goed af.

Fouten achterin
Ook bij Arsenal rammelde het achterin en na een half uur spelen strafde Gastón Ramirez slecht verdedigen beheerst af. De Uruguayaanse middenvelder, die voor een kleine vijftien miljoen overkwam van Bologna, kreeg de bal na een mislukte aanval voor zijn voet en opende de score. Het doelpunt gaf de wedstrijd een hoognodige impuls.

De verdedigende fouten van Arsenal leek de verdediging van Southampton te besmetten, want zes minuten later kwamen de Gunners op gelijke hoogte door een eigen goal van Guly do Prado. Hij verlengde een makkelijk gegeven vrije trap rechtstreeks in zijn eigen doel. Het was al het derde eigen doelpunt dat Southampton tegen Arsenal maakte dit seizoen.

Afgekeurde doelpunten
Vlak voor rust leek Theo Walcott zijn ploeg op een voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd. Twintig minuten voor tijd werd ook een goal Southampton afgekeurd, maar het is maar zeer de vraag of dat ook terecht was. Het was opnieuw Ramirez die het net vond, maar hij werd teruggefloten, nadat de vlag omhoog ging. Van buitenspel was echter geen sprake, maar wellicht dat de grensrechter een overtreding zag.

Het vertoonde spel van Arsenal was in de tweede helft erg zwak. Vooral Bacary Sagna maakte een uiterst instabiele indruk. Op Twitter waren Aaron Ramsey en Gervinho zelfs trending topic voor alle verkeerde redenen. Southampton wist er echter weinig mee te doen. Ook het inbrengen van Steve de Ridder een kwartier voor tijd leverde geen doelpunten, maar wel een gele kaart op.

Arsenal blijft op de vijfde plaats staan, terwijl Southampton op de zeventiende plaats staat in de Premier League. Dat is een plaatsje boven de degradatiestreep.