Schansspringer Jacobsen wint ook in Garmisch

Anders Jacobsen heeft op nieuwjaarsdag het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. De 27-jarige Noor kwam op de Grote Olympiaschans beter voor de dag dan de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer, de winnaar van 2008, 2010 en 2012. Jacobsen, zondag al winnaar in Oberstdorf, gaat ook aan de leiding in het Vierschansentoernooi.

Jacobsen zag zijn eerste sprong (131 meter) de mist in gaan, maar maakte dat ruimschoots goed met zijn tweede. Met een afstand van 143 meter bleef hij maar een halve meter verwijderd van het drie jaar oude schansrecord van de Zwitser Simon Ammann. Het puntentotaal van 277,7 bleek zelfs voor Schlierenzauer, de winnaar van de eerste omloop, te hoog gegrepen (276,8).

De Noren deden sowieso van zich spreken in Beieren. Anders Bardal (267,2) eindigde als derde en hield daarmee zijn landgenoot Tom Hilde (266,4) net van het podium.

De wedstrijd in Garmisch-Partenkirchen is de tweede in het Vierschansentoernooi. Deze week wordt er in Oostenrijk gesprongen in Innsbruck en Bischofshofen.


Jacobsen wint ook in Garmisch (Foto: Novum)