Veel jonge Rotterdamse comazuipers

Ten minste zeven minderjarige jongeren in de regio Rotterdam hebben het nieuwe jaar zo enthousiast begroet dat ze met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis zijn beland. Dat blijkt uit een rondgang langs enkele Rotterdamse hospitaals.

Bij het Maasstad Ziekenhuis kwamen vijf jonge comazuipers binnen. De jongeren, tussen de 14 en 17 jaar oud, hadden zo veel alcohol gedronken dat van intoxicatie sprake was, aldus een woordvoerder. "Dat is behoorlijk veel." In totaal werden die nacht in het ziekenhuis negen patiënten binnengebracht met een alcoholvergiftiging.

In het Havenziekenhuis kwamen vier patiënten binnen met alcoholgerelateerde problemen. In twee gevallen ging het om vergiftiging. Beide patiënten waren onder de 17 jaar, meldt een woordvoerder.

Een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis kon het hoge aantal jongeren dat buitensporig veel had gedronken niet direct verklaren. Wel heeft het ziekenhuis sinds enkele weken als eerste ziekenhuis in de stad een speciale alcoholpoli, waar jonge comazuipers intensief worden begeleid om herhaling of verslavingsproblemen te voorkomen.

Bij het Erasmus MC was twaalf keer sprake van alcoholintoxicatie. Om hoeveel minderjarigen het ging, kon een woordvoerder niet direct zeggen.