Van Barneveld en Taylor sluiten vrede

Raymond van Barneveld en Phil Taylor hebben het incident van twee dagen terug uitgepraat. Destijds ging de Engelsman na zijn gewonnen halve finale van het PDC World Darts Championship 2013 tekeer tegen onze landgenoot, aangezien Barney hem in zijn ogen niet snel genoeg had gefeliciteerd met zijn overwinning. Taylor trakteerde hem vervolgens op "fuck off".

Een dag na hun ruzie hebben beide dartsiconen weer vrede gesloten. Taylor, die dankzij de winst vanavond de finale van het WK speelta tegen Michael van Gerwen, heeft zijn excuses aangeboden aan Van Barneveld.

Voor Barney is daarmee het probleem uit de wereld. "Wij hebben zo'n lange relatie dat ik na de excuses die Phil heeft gemaakt niet anders kan zeggen dan dat het voor mij daarmee ook over is", aldus Van Barneveld tegenover RTL7. "We hebben afgesproken dat we samen bij het PDC-gala op 2 januari een drankje drinken en dan is dit uit de wereld. We zijn al zo lang vrienden en dan moet zo'n incident ook vergeten en vergeven kunnen worden."

Taylor liet eerder al tegen Sky Sports weten dat hij zich schaamt voor zijn gedrag. Hij liet zelfs weten te overwegen om na de finale te stoppen met professioneel darten.