JJ Abrams laat Star Trek Into Darkness aan stervende fan zien

Het lijkt een lot uit de loterij. Je plaatst een bericht op Reddit, omdat je vriend de negen minuten durende preview van Star Trek Into Darkness graag zou zien. Bij de eerste bioscoop ging het mis: geen preview. Een andere bioscoop wordt lastig, omdat je vriend stervend is aan leukemie. Gelukkig is er dan nog de barmhartigheid van de regisseur zelf.

Dan is een groot filmfan en helpt onder meer mee met het runnen van het New York Asian Film Festival. Onlangs werd een agressieve en onbehandelbare vorm van leukemie bij hem geconstateerd. Toen hij samen met zijn vrouw de preview van Star Trek Into Darkness wilde kijken, één van zijn laatste wensen, had hij echter geen geluk: de preview wordt in een select groepje bioscopen vertoond, hun bioscoop behoorde niet tot die selectie. 

Een vriend van het stel plaatste daartoe op Tweede Kerstdag een bericht op Reddit. Een dag later hing Abrams al aan de lijn om te vertellen dat hij, na overleg met Paramount, de beelden bij hen thuis mocht laten zien. Het is nog onbekend of het enkel om de preview gaat, of dat zelfs de gehele film voorvertoond wordt. 

Een prachtige geste met een warm kerstgevoel. Opmerkelijk is dat de regisseur eerder al een verzoek honoreerde van een doodzieke fan. In 2008 liet hij namelijk een fan via een cameo in zijn eerste Stark Trek-film verschijnen. Star Trek Into Darkness zal in juni 2013 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Star Trek Into Darkness
Star Trek Into Darkness