Moskee Rotterdam ontruimd: 14 arrestaties

Veertien mannen die betrokken zouden zijn geweest bij een incident met een vuurwapen in Rotterdam zijn zaterdagmiddag aangehouden bij een moskee in de Maasstad. De politie vermoedde dat de daders na het incident een bijgebouw van de moskee binnen waren gegaan en sloot het pand daarop af, meldt een politiewoordvoerder.

De politie werd zaterdag aan het einde van de middag gewaarschuwd over een ingeslagen ruit aan de Oranjeboomstraat. Een groep mannen zou hier achter hebben gezeten. Bij het incident zou ook een vuurwapen zijn getoond. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Na het incident zou de groep het bijgebouw van de moskee in de Oranjeboomstraat binnen zijn gegaan, die de politie daarna afsloot. De aanwezigen werd verzocht een voor een naar buiten te gaan. Zij werden daarbij allemaal gefouilleerd door de politie. Veertien mannen die vermoedelijk bij het incident betrokken zijn, zijn aangehouden.

De politie vermoedde een tijdlang dat zich nog een verdachte in het gebouw zou ophouden. Daarom werd het pand doorzocht door een arrestatieteam. De verdachte werd echter niet gevonden. Wel trof de politie er een balletjespistool en een mes aan.