J.J. Abrams laat Star Wars schieten

J.J. Abrams heeft bedankt voor de regie van Star Wars Episode VII. "Ik zit liever in het publiek zonder te weten wat er komt dan dat ik bij iedere minuut van de film betrokken ben", zegt de 46-jarige filmmaker in een interview met het Britse filmblad Empire. "Ik ben loyaal aan Star Trek." De Amerikaanse filmmaker werd door Disney gevraagd voor de nieuwe Star Wars-film.

De regisseur en producent heeft altijd gezegd als kind een groot liefhebber te zijn van Star Wars, maar dat hij Star Trek niet zo boeiend vond. Toch maakte hij in 2009 de zeer succesvolle film Star Trek, waarmee hij de oude saga nieuw leven in wist te blazen. Hij werkt momenteel aan Star Trek Into Darkness, dat volgend jaar uit moet komen.

Sinds eerder dit jaar bekend werd dat Disney met drie nieuwe Star Wars-films komt, regent het geruchten over de zevende film in de serie. Toy Story 3-scenarist Michael Arndt is al aangenomen om Star Wars Episode VII te schrijven. Waar de film over gaat, is nog een mysterie, evenals de regisseur van de film.