Scherm met persoonlijk perspectief voor Nintendo

Nintendo heeft een patent toegewezen gekregen voor een techniek waarbij meerdere beeldschermen dezelfde virtuele ruimte vanuit verschillende hoeken tonen. De kijkrichting van het tweede scherm kan dan bijvoorbeeld bepaald worden door de bewegingssensor van de Wii U-gamepad, zo blijkt uit de patentregistratie.

De toewijzing van het patent, dat bij het Amerikaans patentbureau USPTO geregistreerd staat onder nummer 13/244,685, komt aan de late kant. Nintendo heeft tijdens beurzen al enkele testversies van deze technologie getoond. Zo moet het volgend jaar mogelijk zijn om via de tabletcontroller rond te kijken in de 3D-functie van Google Maps.

De gamegigant heeft ook plannen met een programma dat Panorama View genoemd wordt. Hierbij kunnen gebruikers tijdens een film de tabletcontroller gebruiken om de omgeving te bekijken. Tijdens een demonstratie toonde Nintendo een busrit in Londen die volledig driedimensionaal gefilmd was. Op de televisie zag men het vooraanzicht van de bus, terwijl de controller gebruikt kon worden om rond te kijken.


Scherm met persoonlijk perspectief voor Nintendo (Foto: Novum)