Standard-preses hoopt op Beneliga

Standard Luik-voorzitter Roland Duchatelet hoopt dat er zo spoedig mogelijk een Beneliga, bestaand uit Nederlandse en Belgische clubs, geformeerd kan worden. Volgens Duchatelet is het samenstellen van een dergelijke competitie noodzakelijk om de aansluiting met de Europese top te hervinden.

De voorzitter van de Waalse club uit zijn zorgen over de huidige toestand van zowel de Nederlandse als de Belgische competitie. "Er zijn momenteel vijf grote Europese competities, of zes in de nabije toekomst als Rusland blijft groeien. De rest staat op het punt te verdwijnen. Het alternatief is dat we met Nederland de Beneliga starten, anders zal het Belgische voetbal een natuurlijke dood sterven op Europees terrein", aldus Duchatelet tegenover Sudpresse.

"Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk beginnen met het opzetten van de competitie. Vanuit realistisch oogpunt zouden we hier over twee jaar klaar mee kunnen zijn. Anderlecht, Club Brugge, Ajax en PSV zijn al voor de Beneliga. Als het project toch misluikt, zal Standard om aansluiting bij de Franse Ligue 1 vragen. Dat is wettelijk mogelijk, maar de Fransen moeten het dan nog wel goedkeuren."