Advocaat: "Bezeten, tot op bepaalde hoogte"

Dick Advocaat geldt binnen de voetbalwereld als een ware liefhebber van het spelletje. Toch nadert ook voor De Kleine Generaal het einde van zijn loopbaan.

"Ik stop er straks een keer mee en dan zien ze me nergens meer", zegt Advocaat tegenover Voetbal International. "Ik ben anders dan Rinus Michels, die kon geen afstand nemen van het voetbal. Die bleef naar de stadions gaan. Ik ga straks lekker voor de buis zitten en wedstrijdjes kijken. Ik ben bezeten, maar wel tot een bepaalde hoogte."

Met een rugzak vol ervaringen laat Advocaat zijn wil bepalen hoe hij zijn leven verder invult. "Ik ben nu op een leeftijd dat ik alleen nog maar dingen doe waar ik zin in heb", aldus de trainer van PSV. "Hetzelfde met interviews of optredens in tv-programma's. Ik voel me nergens te groot voor, maar ik heb er gewoon geen zin meer in om overal op te draven. Als ik overal met frisse tegenzin ga zitten, dat schiet toch ook niet op."

Eerst wacht de klus om de Eindhovenaren naar de landstitel te leiden. "Ik probeer mijn werk bij de A-selectie van PSV zo goed mogelijk te doen. Daar draait het om. Zo af en toe, als er veel van mijn jongens meedoen zoals laatst in Heerenveen, dan ga ik naar het tweede kijken. Maar bij de A1 op zaterdagmiddag zien ze me echt niet, hoor. Die gasten komen over een jaartje of vier een keer bij het eerste. Wat heb ik daaraan?"