Jan Smit komt niet in de buurt van Hobbit

Het Bombardement was afgelopen weekeinde de op vier na best bezochte bioscoopfilm van Nederland. De film met Jan Smit in de hoofdrol, over het bombardement op Rotterdam, kon het The Hobbit: An Unexpected Journey niet lastig maken. De fantasyfilm trok wederom de meeste bezoekers.

Het Bombardement, dat dit weekend nieuw was in de bioscopen, vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Vincent en Eva terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt. De film van regisseur Ate de Jong is tevens het acteerdebuut van zanger Smit. Het romantische oorlogsdrama ontving vernietigende recensies.

The Hobbit: An Unexpected Journey is het door Peter Jackson geregisseerde eerste deel van de Hobbit-trilogie. De reeks vormt een voorloper op de Lord of the Rings-films, die eveneens van de hand van Jackson waren.

De tweede plaats is voor Life of Pi. Het drama van regisseur Ang Lee is nieuw in de lijst en stoot de Bondfilm Skyfall naar plek drie. De top vijf wordt gecompleteerd door Alles is Familie. De komedie zakt van plek drie naar vier.