FOK!filmtip van de dag: Kersteditie!

Op deze eerste kerstdag zijn er de hele dag door belachelijk veel (kerst)films op de buis. Wij van FOK!film hebben een selectie voor je gemaakt welke films er de moeite waard zijn om op deze feestdag te kijken! 

Voor ieder die niet aan een kerstontbijt doet en zich nog een beetje kind voelt, is om 09:00 uur op Nederland 3 de film Pietje Bell te zien. Deze film gaat over de ondeugende knaap Pietje Bell die door zijn kwajongens streken regelmatig in de krant verschijnt. Als Pietje bij toeval achter de criminele zaakjes van krantenmagnaat Stark komt, besluit hij de Bende van de Zwarte Hand op te richten om Stark zijn plannen te dwarsbomen.

Pietje Bell, om 09:00 uur op Nederland 3

's Middags zijn er nog meer films te zien. Zo staat bij RTL 7 zowel Back to the Future (14:10 uur) als het vervolg Back to the Future Part II (16:20 uur) op het programma. In deze films reizen tiener Marty McFly (Michael J. Fox) en wetenschapper Dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd) door de tijd en beleven ze verschillende avonturen. In beiden delen worden er verschillende uitstapjes gemaakt naar zowel het verleden (1955) als naar de toekomst (2015). 

Ook aan kerstfilms geen gebrek; SBS 6 zendt om 14:55 uur A Dog Named Christmas, hierin probeert een jongen met een achterstand het hele dorp ervan te overtuigen om deel te nemen aan het kerstprogramma van het asiel: adopteer een hond voor de kerstdagen. Zelf adopteert hij een hond genaamd Christmas, als de hond weer terug moet naar het asiel heeft het beest daar niet zoveel trek in. Wat zal er van Christmas terecht komen? Een andere leuke kerstfilm die er in de vroege avond wordt uitgezonden is Elf. Buddy (Will Ferrell) is geadopteerd, op zich is hier niet zoveel vreemds aan is het niet dat zijn adoptievader niemand minder dan de Kerstman is! Als hij erachter komt dat hij geen echte elf is maar een mens, besluit hij naar New York te vertrekken om zijn echte vader op te zoeken. Elf is om 18:30 uur te zien op Veronica

Elf, om 18:30 uur op Veronica

Om 20:30 uur is Bad Santa te zien op Veronica! Oplichter Willie (Billy Bob Thornton) gaat samen met Marcus (Tony Cox), verkleed als Kerstman en kerstelf, verschillende warenhuizen af om deze helemaal leeg te roven. Als ze tijdens hun strooptocht een 8-jarig knulletje tegenkomen die ze de betekenis van Kerst leert, beginnen ze te twijfelen of ze met de berovingen door moeten gaan.

Ben je echt helemaal klaar met kerstfilms dan is er goed nieuws, om 22:05 uur is Slumdog Millionair te zien op Nederland 3. De jonge wees Jamal Malik (Dev Patel) is uitverkoren om deel te nemen aan 'Who Wants to be a Millionaire'. Aan de hand van verschillende vragen die aan Jamal gesteld worden, krijgen we een kijkje in de moeilijke jeugd van de jongen. Jamal is namelijk opgegroeid in een Indiase sloppenwijk en heeft zijn hele leven moeten vechten voor zijn bestaan. Deze met Oscars overladen film van regisseur Danny Boyle is er zeker eentje die je gezien moet hebben. 

Slumdog Millionair, om 22:05 op Nederland 3

Wat jij ook wel of niet gaat kijken, de FOK!film redactie wenst je een bijzonder fijne eerste kerstdag!