Walibi opent gebedsruimte, Wilders woest

PVV-politicus Geert Wilders is woest op Walibi. Dit laat hij weten in een open vragenbrief aan de ministers van Binnenlandse Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Walibi Holland-woordvoerster Lindy Voskuil liet vanmorgen in De Telegraaf weten dat er een grote vraag is van parkbezoekers om een aparte ruimte in te laten richten. "Islamitische bezoekers bleken er behoefte aan te hebben. Tot nu toe zochten ze zelf rustige plekken op in de buurt van de attracties, maar die plekken zijn er niet zoveel." De gebedsruimte komt achter de hoofdingang van het park te liggen.

Wilders is woest over de maatregel die het familiepark heeft getroffen. "In hoeverre deelt de minister de visie van de PVV dat een gebedsruimte voor moslims in een Nederlands pretpark tekenend is voor de voortschrijdende islamisering van ons land?" Een andere vraag die in de open brief wordt gesteld is: "Deelt u de visie van de PVV dat er in Nederlandse pretparken geen plaats is voor islamitische gebedsruimtes en bent u bereid zich hier helder tegen uit te spreken?"

Of er vaak gebruik wordt gemaakt van de ruimte is te betwijfelen. Woordvoerder Koen Sanders van de Efteling in Kaatsheuvel heeft aan De Telegraaf laten weten dat het 'hooguit een of twee keer per jaar is dat er iemand op een afgezonderde locatie wil bidden'.