'Obama wil VS in afgrond storten'

President Barack Obama wil de Verenigde Staten in het begrotingsravijn laten storten zodat hij de Republikeinen de schuld kan geven. Dat zei de Republikeinse senator namens de staat Wyoming, John Barrasso, in het tv-programma Fox News Sunday. Barrasso leidt de Republican Policy Committee, een denktank, en staat daarmee op de vierde plek in de pikorde binnen de partij.

"Ik denk dat hij op de bodem een politieke overwinning ziet", aldus Barrasso. "Obama krijgt vervolgens miljarden voor nieuwe programma's en hij kan dan het mes zetten in het leger, iets wat Democraten al jaren willen, en hij kan de Republikeinen de schuld in de schoenen schuiven."

De Democratische senator Kent Conrad, die North-Dakota vertegenwoordigt, bood in het programma tegenwicht aan de uitspraken van Barrasso. Conrad, voorzitter van de Senate Finance Committee, stelde dat de verantwoordelijkheid om tot een begrotingsakkoord te komen niet alleen bij de president ligt. "Het Congress moet meer bereidheid tonen om Obama tegemoet te komen."