Rouwend Newtown overspoeld door speelgoed

Het rouwende Amerikaanse stadje Newtown wordt overspoeld door speelgoed. Van over de hele wereld arriveren er pakjes om de kinderen van Newtown te helpen bij het verwerken van de bloedige schietpartij op een basisschool, ruim een week geleden.

Alle jonge inwoners van het stadje mochten zaterdag op het stadhuis een stuk speelgoed komen uitkiezen uit de nog altijd groeiende berg cadeautjes. Die arriveren vaak in met getekende hartjes en regenbogen versierd pakpapier. Behalve speelgoed zijn op het stadhuis ook een vracht cakejes en enveloppen met geld 'voor koffie' aangekomen. De postbodes van Newtown hebben zesmaal zoveel werk als anders. Om de postvloed te kunnen verwerken is een speciale postbus ingericht.

Zaterdag werden de laatste slachtoffertjes begraven van het bloedbad dat de 20-jarige Adam Lanza vrijdag 14 december aanrichtte. Lanza schoot die dag op basisschool Sandy Hook in totaal 27 mensen dood, onder wie zijn moeder en twintig kinderen van zes en zeven jaar oud. Hij beroofde vervolgens zichzelf van het leven. Wat Lanza tot zijn daad bracht is de politie nog een raadsel.