FOK! wat een weer...Eerst ijzel in het noorden, daarna zacht

Goedemorgen! In het noorden van het land heeft ijzel plaatselijk voor veel problemen gezorgd. In eerste instantie viel daar sneeuw, maar dit ging later over in regen wat bij temperaturen rond nul voor ijzelvorming heeft gezorgd. In het westen en midden kwam kwam plaatselijk dichte mist voor, terwijl er in het zuidwesten een glimp van de zon te zien was.

Vandaag is het vrijwel overal weer bewolkt en in de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Verder lijkt de zon heel weinig kans te gaan krijgen dit weekend, want morgen kan er nóg meer regen gaan vallen. De temperatuur gaat vandaag ook in het koude noorden langzaam oplopen. In het zuidwesten kan het plaatselijk al 10 graden gaan worden, terwijl het in het noorden eerst nog iets boven 0 is. De zuidoostelijke wind draait vanmiddag naar zuid- tot zuidwest en neemt toe tot vrij krachtig.

Het gaat een groene en zachte kerst worden en dit weerbeeld houden we de rest van de week vast. We hoeven dus niet bang te zijn dat de winter nét 1 of 2 dagen te laat ons land binnenviel. Helaas is er ook de komende week maar heel weinig ruimte voor de zon.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Winterplaatje HaarlemDit soort plaatjes zie ik bij mij in Haarlem maar heel zelden. Leuk om terug te blikken.