[Live] Einde van de wereld

21 december 2012. De dag des doods. Vergaan we met zijn allen vandaag of niet? Dat is de vraag die ons al sinds het begin van de mayakalender bezighoudt. 

In dit liveblog houden we je tot het einde der tijden* op de hoogte over of de aarde al vergaan is. Meepraten? Dat kan hieronder, of in het END-forum!
*Als het einde der tijden niet op 21 december 2012 blijkt te zijn, stoppen we wellicht er wat eerder mee. 
 
Update 23.50 uur:
Hoewel het in enkele delen van de wereld al 21 december is duurt het hier nog tien minuten. We gaan er gemakshalve maar even vanuit dat de Maya's de Nederlandse tijdzone aan hebben gehouden. Mochten ze een snel einde voor ons in petto hebben, dan is de kans groot dat we nu aan onze laatste tien minuten op aarde begonnen zijn. FOK! wenst jou in ieder geval alvast een prettig en pijnloos uiteinde toe!

Update 23.51 uur:
Wil je je verzekeren tegen het einde van de wereld? Het kan in ieder geval nog 9 minuten via verzekeraar Centraal Beheer Achmea

Update 21 december 2012, 0.00 uur:
Het is zover, 21 december 2012 in Nederland. Op dit moment is de aarde volgens betrouwbare bron nog niet vergaan. Opmerkelijk, sinds het in Nieuw Zeeland al twaalf uur dag des oordeels is. Meer volgt. 

Update 00.29 uur:
Inmiddels is het programma voor vandaag via Twitter uitgelekt. Tijd om naar bed te gaan want we moeten er vroeg uit vandaag!
 


Update 01.23 uur:
Helaas zullen vele FOK!kers vandaag als maagd tenonder gaan. We hebben echter wel een versiersuggestie voor de mannelijke FOK!kers die daar nog snel verandering in willen brengen: user Marble1 is naar eigen zeggen nog maagd, en heeft dat in het END-forum gemeld. Doe er je voordeel mee.

Update 8.05 uur:
In Midden-Amerika, waar de Maya's leefden, is de dag des Oordeels inmiddels ook aangebroken. Vooralsnog lijkt er weinig aan de hand. De zon komt nog op, de dagelijkse routine gaat van start en zelfs de treinen rijden nog.

Update 09.10 uur:
Volgens de voorspellingen van Nostradamus zou het einde der tijden komen als het aantal cirkels van het 'dansende paard' negen zal zijn. Het moge overduidelijk zijn dat dat over Gangnam Style gaat, en raad eens welke video er met wat pech vandaag de 1 miljard (dat zijn negen nullen/cirkels ja) views gaat halen? Juist.

Update 09.30 uur: 
Hoe we eraan gaan weten we nog niet, maar er doen al wel veel speculaties de ronde. Onze collega's van FOK!Film hebben de belangrijkste mogelijkheden die in films naar voren kwamen op een rijtje gezet.

Update 11.00 uur:
Op dit moment is het overal ter wereld 21 december, en het einde van de wereld is nu elk moment te verwachten. Zodra de wereld vergaan is lees je het als eerste op FOK!

Update 12.10 uur:
Volgens user NaturalScience vergaat de wereld ergens tussen 12.11 en 12.19. Dan zouden volgens hem het melkweg, de zon, de maan en de aarde op één lijn staan. In hoeverre dat waar is is nog even de vraag, maar als we vergaan zijn lees je het als eerste hier.

Update 12.20u:
RECTIFICATIE:
Hedenochtend om 12.10u meldden wij dat de aarde tussen 12.11 en 12.19 zou vergaan. Dit is tot op heden nog niet gebeurd. Hierom voelt de redactie van FOK! zich genoodzaakt om de eerdere berichtgeving te rectificeren. Wij betreuren de situatie en zullen onderling in overleg gaan om herhaling te voorkomen. Onze excuses voor het ongemak. Mocht het einde van de wereld zich alsnog voordoen, zullen wij u daar zo spoedig mogelijk van op de hoogte stellen.

Update 12.25 uur:
Tussen Haarlem en Voorhout rijden op dit moment geen treinen als gevolg van een aanrijding. Volgens misschien wel betrouwbare bronnen kan deze aanrijding het begin van het einde van de wereld zijn.

Update 13.18 uur:
Lokale radiozender Webfm heeft een verslaggever ter plaatse bij het einde van de wereld. Deze geeft op dit moment aan dat er nog niks aan de hand is. 

Update 14.39 uur:
Djeez' Thuishonk Niburu weet te melden dat op Nasabeelden te zien is dat er een 'groot gebied van duisternis' onze kant op komt. Het lijkt erop dat we drie dagen in het donker gaan zitten. Of het is een computerfout. Dat kan natuurlijk ook nog. 

Update 15.18 uur:
Nieuwssite news.com.au heeft inmiddels een lijst met strategische tips voor overlevenden van de apocalyps geplaatst.

Update 16.27 uur:
Zojuist heeft het nummer Gangnam Style de 1.000.000.000 views gepasseerd. Waar we eerder al over negen circels van het dansende paard spraken, blijken deze toch geen reden te zijn om onze aardkloot naar z'n grootje te helpen. Toch weer mooi meegenomen.