Weekers trekt boetekleed aan

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) leert 'harde lessen' door de affaire rondom zijn verkiezingscampagne. Dat heeft hij donderdag gezegd. Weekers zei dat hij steken heeft laten vallen toen hij een billboard op een zuil langs de A73 aangeboden kreeg, maar ontkende dat er sprake is van onoorbaar gedrag van zijn kant.

"Ik betreur het zeer dat er zoveel over te doen is en ik reken dat mezelf aan", zei Weekers tijdens een debat in de Tweede Kamer over de kwestie. Hij had meer moeten doorvragen toen het billboard hem werd aangeboden. "Als ik dat had gedaan, dan had ik ook besloten dat het geen goed idee was."

In het Kamerdebat werden vragen gesteld over de band die Weekers heeft met partijgenoot Jos van Rey, die voor het billboard zou hebben gezorgd. Van Rey trad onlangs af als senator en wethouder in Roermond omdat hij van corruptie wordt verdacht.

Afgelopen zomer prijkte de afbeelding van Weekers op een enorm groot billboard langs de A73. Eerst ontkende Weekers dat dit een gift was van Van Rey, maar later moest hij toch toegeven dat dit van hem afkomstig was. In het Kamerdebat zei Weekers opnieuw dat zijn ontkenning 'te lichtvaardig' was.

Oppositiepartijen wilden ook van Weekers vinden of zijn vriendschap met Van Rey iets te maken had met de beslissing om het kantoor van de Belastingdienst in Roermond te houden en niet naar Venlo te verplaatsen. De staatssecretaris ontkende dit pertinent.

Ook wees Weekers iedere suggestie van de hand dat hij zich inhoudelijk bemoeid heeft met de belastingaangifte van Van Rey geholpen. Die had aan Weekers gevraagd hoe hij kon voorkomen dat hij belasting moest betalen over het onderbrengen van zijn vermogen in een vennootschap. Weekers zei in de Kamer dat hij Van Rey alleen maar heeft doorverwezen naar de fiscus.


Weekers trekt boetekleed aan (Foto: Novum)