[PDC WK] Titelkandidaat Whitlock eenvoudig door

Gisteren werden er opnieuw een aantal wedstrijden afgewerkt in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship. In Alexandra Palace wisten Ronnie Baxter, Colin Lloyd, Justin Pipe en titelkandidaat Simon Whitlock zich te plaatsen voor ronde twee. Hieronder een verslag.

Ronnie Baxter (18)* - Dennis Priestley

Ronnie Baxter heeft het onderonsje tussen twee oude krijgers met Dennis Priestley met 3-1 weten te winnen. Priestley kreeg genoeg kansen om toe te slaan, maar juist op dat moment bleek het voor de Engelsman lastig te zijn om de dubbels te vinden. Baxter wist hier wel raad mee, herpakte zich en op zijn achtste matchdart wist hij de partij naar zich toe te trekken. In ronde twee wacht Kevin Painter.

Colin Lloyd (23)* - Darin Young

Met flink wat moeite heeft Colin Lloyd de tweede ronde van het PDC WK bereikt. Zijn opponent Darin Young pakte tot tweemaal toe een voorsprong in sets, maar Lloyd vocht zich even zo vaak terug in de wedstrijd. Vorig jaar stonden beide heren ook tegenover elkaar in de eerste ronde en destijds won Lloyd met 3-1. Ditmaal werd het 3-2 en daardoor mag Lloyd in ronde twee aantreden tegen Mark Webster.

Justin Pipe (11)* - Andy Jenkins

Justin Pipe heeft zich op zijn dooie akkertje weten te plaatsen voor ronde twee. De wellicht traagste darter van de wereld versloeg Andy Jenkins simpel met 3-0. Jenkins had zich na jaren afwezigheid weer eens geplaatst voor het WK, maar had totaal niets in te brengen tegen Pipe. Pipe  treft in de tweede ronde Mark Walsh of Darren Webster.

Simon Whitlock (5)* - Haruki Muramatsu

Simon Whitlock, opnieuw een outsider voor de eindzege, trof in Haruki Muramatsu een qualifier. Muramatsu wist in de voorrondes de Australische darter Dave Harrington met 4-0 te verslaan. Tegen Whitlock had de Japanner echter niets in te brengen. Whitlock won simpel met 3-0 en in de tweede ronde mag hij het opnemen tegen Colin Osborne.

* naar ronde twee