Lightning komt terug in trailer

Er is een trailer opgedoken, en weer weggehaald, van Lightning Returns: Final Fantasy XIII op GameTrailers. Gelukkig is er YouTube, or it didn't happen.

Uit de trailer zijn een paar dingen op te maken: Lightning heeft een metamorfose ondergaan. Ook opvallend is dat er een nieuw gevechtsysteem op te maken is uit de trailer, we zien één balk en vier acties die de speler in realtime kan uitvoeren. Ook heeft de tegenstander naast een levensbalkje een andere statistiek met drie balkjes die kunnen kleuren, die later weer verandert in de gekende stats als verlaagde verdediging. De muziek is in ieder geval nog wel herkenbaar.

De speler krijgt dertien dagen, over een real-time dag-nacht cyclus van ongeveer twee uur elk, om de wereld te redden. Die tijd is te verlengen of korter te maken, want deze is gebonden aan de acties van de speler. Square Enix heeft eerder al laten doorschemeren dat het doen van de 'juiste' dingen ernstige gevolgen zal hebben. Het spel heeft meerdere eindes en het is de bedoeling dat meerdere playthroughs nodig zijn om alles te zien.

Verdere details ontbreken nog, het lijkt erop dat de video iets te snel door GameTrailers is geplaatst. Binnenkort, tijdens Jump Festa, meer informatie vanuit Square Enix over Lightning Returns: Final Fantasy XIII.