[KNVB-beker] Uitslagen achtste finales (19/12/2012)

Vanavond stonden wederom wedstrijden in de achtste finales van de KNVB Beker op het programma. Onder meer Vitesse en Feyenoord moesten de wei in. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslagje van de gespeelde duels.

NAC Breda - Heracles Almelo* 1-3
16' Schalk 1-0
32' Castillion 1-1
83' Armenteros 1-2
88' Everton 1-3

Heracles Almelo heeft via twee late treffers de laatste acht in de beker bereikt. De ploeg uit Almelo kwam achter door een vroeg doelpunt van Schalk, maar Castillon trok voor rust de stand nog gelijk.

NAC leek in de 66e minuut wederom een voorsprong te nemen, maar Bruns haalde een inzet van Gudelj nog van de lijn. Vlak voor tijd sloeg Heracles via Armenteros en Everton toe om zo wederom ver in de beker te komen. Vorig jaar verloren de Almeloërs de finale van PSV.

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle* 2-3 (na verlenging)
55' Mokhtar 0-1
62' Houtkoop 1-1
96' Benson 1-2
97' Peters 2-2
118' Benson 2-3

PEC Zwolle heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales in de beker. De Zwollenaren hadden de volle verlenging nodig om Go Ahead Eagles op de knieën te krijgen. Na 90 minuten spelen was de stand nog 1-1 dankzij goals van Mokhtar en Houtkoop.

In de eerste verlenging nam Zwolle via Benson voor de tweede keer deze wedstrijd een voorsprong, maar Peters bracht in de Adelaarshorst de stand direct na de aftrap weer op gelijke hoogte. Een goal in de 118e minuut van wederom Benson werd Go Ahead uiteindelijk fataal.

Vitesse* - ADO'20 10-1
3' Janssen 1-0
14' Van Ginkel 2-0
54' Bony 3-0
60' Bony 4-0
64' Ibarra 5-0
65' Pröpper 6-0
75' Keus 6-1
80' Hofs 7-1
81' Ibarra 8-1
84' Havenaar 9-1
87' Hofs 10-1

Vitesse heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de laatste acht in de beker door ADO'20 met maar liefst 10-1 klop te geven. Bij rust was de stand nog slechts 2-0 in het voordeel van de Arnhemmers, maar na de pauze was de motor warmgedraaid.

Vitesse liep al snel uit naar een 6-0 voorsprong voordat Keus de eretreffer wist te maken. In de laatste tien minuten werd nog viermaal het net gevonden, waardoor er een tienklapper op de borden kwam te staan.

sc Heerenveen - Feyenoord* 2-2 (6-7 na strafschoppen)
28' Pèlle 0-1
55' Gouweleeuw 1-1
66' Immers 1-2
90+1' Djuricic 2-2

Janmaat 6-7

Feyenoord heeft zich met veel pijn en moeite geplaatst voor de laatste acht in het bekertoernooi. De Rotterdammers kwamen in Heerenveen in de eerste helft op voorsprong, maar zagen na rust Gouweleeuw de gelijkmaker aantekenen. Immers bracht de ploeg van Ronald Koeman weer op voorsprong, maar Heerenveen stroopte in de slotfase de mouwen nog een keer op en dwong via Djuricic een verlenging af.

Omdat hierin niet meer gescoord werd waren strafschoppen noodzakelijk. Feyenoord had al snel een voorsprong te pakken, maar Boëtius miste de tiende strafschop, waarna extra penalty's noodzakelijk werden. Nadat Otigba had gemist schoot Janmaat de Rotterdammers in de twintigste strafschop naar de volgende ronde. Van alle spelers op het veld hadden slechts de doelmannen niet vanaf elf meter aan hoeven leggen.