Valve onderzoekt beleid The War Z

Gamebedrijf Valve stelt een onderzoek in naar het beleid van Hammerpoint Games, het bedrijf achter de zombiegame The War Z. Dat heeft Valve woensdag bekendgemaakt. Hammerpoint zou aan misleidende reclame doen en zou proberen gamers een poot uit te draaien.

The War Z is sinds maandag verkrijgbaar. Via het forum van Steam, de gamedienst waar het zombiespel wordt aangeboden, en op nieuwswebsite Reddit laten gamers weten dat verschillende beloofde functies helemaal niet in het spel zitten. Zo kunnen spelers niet een eigen server opstarten of hun personage voorzien van zelfgekozen krachten.

Daarnaast wil Hammerpoint sinds woensdagochtend geld zien om een gamepersonage tot leven te wekken. Wanneer spelers doodgaan in de zombiegame moeten zij een uur wachten alvorens er verder gespeeld kan worden. Sinds de update is de wachttijd vier uur, maar kunnen spelers voor veertig cent hun personage onmiddellijk weer tot leven wekken.

Enkele gamers die kritiek hebben geuit op Hammerpoint zijn door het bedrijf uitgesloten nog langer te reageren op forumdiscussies. Valve heeft niet bekendgemaakt wanneer het met een oordeel zal komen.