Obama 'Person of the Year' van Time

President Barack Obama is door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot Person of the Year. In 2008, toen hij voor het eerst tot president werd gekozen, was hij dat ook al.

Time noemt Obama in een toelichting op zijn keus 'meer dan een politiek figuur; hij is een cultureel figuur'. Hij is de eerste president die zich achter het homohuwelijk heeft geschaard en die veel jonge, illegale immigranten werkvergunningen heeft bezorgd, aldus het blad. Ook is hij de eerste president sinds 1940 die is herkozen terwijl de werkloosheid meer dan 7,5 procent bedraagt. Zijn herverkiezing toont volgens Time aan dat demografische veranderingen blijvend zijn.

Andere genomineerden waren Malala Yousafzai, het Pakistaanse meisje dat in oktober door de Taliban in haar hoofd werd geschoten omdat ze zich inzette voor het recht van meisjes op onderwijs, de Egyptische president Mohamed Morsi en Bill en Hillary Clinton. Vorig jaar was 'De demonstrant' Persoon van het Jaar. De titel is bedoeld voor de persoon die volgens Time in het afgelopen jaar het nieuws en de cultuur het meest heeft bepaald, in positieve of negatieve zin.


Obama 'Person of the Year' van Time (Foto: Novum)