[PDC WK] Winstanley in thriller langs King

Vanavond werden er in het Londense Alexandra Palace weer vier wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van het prestigieuze PDC WK 2013. Hieronder vind je de uitslagen.

Steve Beaton (30)* - Kyle Anderson 3-0

Als eerste kwam vanavond Steve Beaton uit tegen Kyle Anderson. "Walking in the Beaton Wonderland" scandeerde het publiek vorig jaar nog, maar dit jaar was kwam Beaton minder goed voor de dag. De uitslag van 3-0 doet anders vermoeden, maar de Bronzed Adonis heeft met meer geluk dan wijsheid Anderson van zich af weten te schudden. De Engelsman had verschrikkelijk veel moeite met het vinden van de dubbels, maar Anderson wist geen raad met de geboden mogelijkheden. Beaton neemt het zaterdagmiddag op tegen James Wade in de 2e ronde.

Wes Newton (6)* - Johnny Haines 3-0

De tweede wedstrijd van vanavond ging tussen Wes Newton en Johnny Haines. Newton hoefde bepaald niet boven zichzelf uit te stijgen om Haines van zich af te schudden. Newton, bijgenaamd The Warrior, kon zich fouten veroorloven en gaf meerdere kadootjes weg aan zijn tegenstander. Haines pakte de geschenken niet uit en zodoende komt Newton in de 2e ronde uit tegen de winnaar van Kim Huybrechts tegen Scott Rand.

Mervyn King (14) - Dean Winstanley* 2-3

Dean Winstanley heeft Mervyn King in een bloedstollende thriller weten te verslaan. Tot twee keer toe leek Winstanley af te stevenen op een nederlaag, maar in de vijfde set knokte hij zich terug na een 0-2 achterstand om uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind te trekken. In de 2e ronde wacht Vincent van der Voort of Stuart Kellett. 

Colin Osborne (28)* - Lourence Ilagan

Colin Osborne trof in Lourence Ilagan een qualifier. De Filipijnse darter had eerder op de avond James Lewis in de voorrondes verslagen en trad zodoende aan tegen de nummer 28 van de plaatsingslijst. Ilagan gooide niet slecht, kwam in de tweede set zelfs met 0-2 in legs voor, maar kon verder geen vuist maken tegen Osborne. De Engelsman versloeg Ilagan met 3-0.